Wapen van familie Sluiter
Familie Sluiter

Laatste nieuws

Click for the English version of this pageClick on the flag if you're interested in the English version of this page 

1-4-2020: Net voordat de corona-pandemie uitbrak zijn we 5 weken in Zuid-India geweest. Een prachtige reis door Tamil Nadu, Kerala, Karnata en Goa. Neem een kijkje on ons webalbum of lees de blog die we tijdens de reis hebben bijgehouden.

Klik hier voor onze tocht naar Tilmans Pas en Naya Kanga

In the footsteps of Bill Tilman

In 1949 heeft Bill Tilman de Langtang regio verkend. Hij is er o.a. in geslaagd een pasovergang te vinden die uiteindelijk naar hem vernoemd is.

Deze pas is nog steeds niet gemakkelijk te vinden en over te steken. Hij wordt nauwelijks gebruikt. Wij zijn er als één van de weinigen (en waarschijnlijk in 2010 als enigen) in geslaagd om hem te bedwingen. En als toetje hebben we een week later de Naya Kanga (5844 m) beklommen.

Op onze website kun je ons avontuur nalezen. En in ons webalbum vind je vele foto's.

 

Klik voor de Baruntse Experience!

Baruntse Experience 2009

In het najaar van 2009 zijn we met Antonio naar Nepal geweest om de 7129 meter hoge Baruntse te beklimmen.

Net als 5 jaar eerder heeft Antonio de top gehaald. Otto moest eerder afhaken en Marja is met hem mee teruggegaan.

Op onze website kun je alles nalezen. En in ons webalbum vind je vele foto's.

Klik voor de Elbrus-website

Elbrus 2005

In 2005 zijn we afgereisd naar de Kaukasus. Dit gebergte ligt op de grens van Rusland en Georgië, precies tussen de Zwarte en Kaspische Zee. Aan de Russische kant van de grens ligt de Elbrus, de hoogste berg van Europa. Wij hebben de oosttop beklommen (5621 m).

Maar we hebben meer gedaan. Ter acclimatisatie hebben we een trektocht bij de Bezengi Wall gemaakt. En na afloop hebben we een paar dagen in Sochi (Adler) aan de Zwarte Zee gezeten.

Een verslag van onze reis vind je op de website. Voor meer foto's kun je terecht in het webalbum.

Klik voor de Aconcagua Experience website

Aconcagua Experience 2004

Onze Aconcagua expeditie vond in 2004 plaats. Samen met Antonio Vicedomini wilden we de hoogste berg van de Amerika's beklimmen (6962 m). De expeditie kunnen we geslaagd noemen omdat Antonio de top gehaald heeft.

We hebben een uitermate volledige website gemaakt waar alles over de expeditie terug te vinden is. Veel plezier op de Aconcagua Experience!

Klik voor het webalbum

Webalbum

Wil je foto's zien? Kijk dan gerust in ons webalbum. Je hebt wel Adobe Flash Player 9 of hoger nodig. Die kun je gratis downloaden bij Adobe.

Klik voor het toppenlijstje

Toppenlijstje

Als het zo uitkomt proberen we het hoogste punt van een land te bereiken. Daartoe hebben we een toppenlijstje opgesteld, waarop we de voortgang bijhouden.

Hier rechts staan we op het hoogste punt van Nederland, de Vaalserberg (322 m).

Opa Sluiter

Genealogie

De geschiedenis van de familie Sluiter gaat terug tot 1558. In dat jaar werd Albert geboren. Hij is onze stamvader.

Hans Sluiter heeft in de jaren rond de afgelopen milleniumwisseling veel onderzoek naar onze 'roots'verricht. De resultaten van zijn arbeid zijn te vinden op onze genealogie-website.

Valid XHTML 1.0 Transitional  I use Google Sitemaps to inform Google's crawler about all my pages and to help people discover more of my web pages